Ruthenia Műterem Galéria
Fedinecz Atanáz


Kezdőlap Kapcsolat

Aszód Város Ruszin Önkormányzatának hírei

II. Rákóczi Ferenc ünnepség - 2013.


Az idei II. Rákóczi Ferenc ünnepségeken, amelyekre a Sárospataki Önkormányzat, a Sárospataki RNÖ és a MROSZ szervezésében 2013. március 24-én került sor a hazai ruszin közösség közel 200 fővel képviselte magát. A Sárospataki Szent Péter és Pál Görögkatolikus Templomban Szónoczky János Mihály atya által vezetett Szent Liturgiát Aros János, a város polgármesterének köszöntője, Dr. Tamás Edit, a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeum igazgatójának előadása követte, végül a helyi művészeti iskola és a hagyományőrzők színvonalas műsora következett. Majd a Sárospataki várban található II. Rákóczi Ferenc szobránál koszorúzás zárta az ünnepi megemlékezést. Délután a részvevők Borsiban, a Nagyságos fejedelem szülőháza előtti emlékhelynél helyezték el a hála és a tisztelet koszorúit.
Köszönet illeti Mosolygó Tamás paróchus urat, Aros János polgármestert, Kozsnyánszky János RNÖ és MROSZ elnökét, Szvitánkó Tamást, a Sárospataki Önkormányzat Humán Bizottságának elnökét az ünnephez méltó körülmények biztosításáért.

Bővebben...

 

Budapesti Tavaszi Fesztivál


Először tartottak Görögkatolikus Liturgiát a Budapesti Tavaszi Fesztiválon


Különleges lelki és zenei esemény színhelye volt Húsvéthétfőn a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom. A zsúfolásig megtelt templomban görögkatolikus püspöki Szent Liturgiát végzett a Hajdúdorogi Egyházmegye püspöke Kocsis Fülöp.

Bővebben...

 

Közmeghalgatás


MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját az Aszód Város Ruszin Önkormányzat közmeghallgatására, amelyre 2012. december 31-én, 10 órakor kerül sor az Aszód Város Polgármesteri Hivatal üléstermében.

Minden érdeklődőt szertettel várunk!

Giricz Vera, ARÖ elnök

 

ARÖ Tanulmányi Ösztöndíj - 2012. DecemberARÖ Tanulmányi Ösztöndíj Kiírása

Az Aszód Város Ruszin Önkormányzata a 2012/2013. tanévre felsőfokú oktatási intézmények hallgatók részére ösztöndíj pályázatot ír ki.

Bővebben...

 

2011 December


Római képek

 
További cikkeink...